THE LIGHT: un nou proiect de birouri dezvoltat de River Development in zona Politehnica, 21.000mp pe 11 etaje

 

 

River Development anunta demararea lucrarilor de constructie la un nou proiect de birouri de clasa A situat in zona Politehnica, pe terenul fostei fabrici Pumac. Prima cladire de birouri din cadrul proiectului, intitulata “The Light”, are suprafata inchiriabila de 21.000 mp (GLA), un regim de inaltime de 11 etaje (2S+P+10 etaje+ etaj tehnic) si ofera 293 de locuri de parcare.

 

Proiectul este situat pe Bd. Iuliu Maniu nr.6H, in zona centru-vest a Bucurestiului, Politehnica. Statia de metrou Politehnica este situata la 280 m de amplasament. Proiectul se afla la 5 minute de Gradina Botanica si Palatul Cotroceni, la 10 minute de Piata Victoriei si Piata Unirii si la cca 30 min de aeroportul Otopeni.

 

Conducerea River Development declara: “Anul acesta am demarat lucrarile de constructie la o prima cladire de birouri de clasa A avand o suprafata de 31.255 mp GBA inclusiv parcari, si 21.000 mp GLA, construita pe site-ul fostei platforme Pumac si care este estimata a fi livrata in trimestrul 4 din 2018. Valoarea totala a investitiei in cladirea The Light se va ridica la cca 33,5 milioane de euro. Ne-am propus ca aceasta cladire, asezata pe un plan inaltat fata de restul zonelor din Bucuresti, sa reprezinte un etalon al calitatii, un reper al inovatiei, care sa faca legatura intre comunitatea academica din cadrul Universitatii Politehnice din vecinatate si companiile cele mai active pe piata din domeniile cercetarii, proiectarii, IT&C si serviciilor profesionale.

 

Proiectantul cladirii este compania M3D Cinetic, project manager a fost desemnata compania Vitalis iar antreprenor incinta, compania Apolodor. Antreprenorul general urmeaza a fi anuntat ulterior.

 

Prima cladire de birouri va cuprinde 11 etaje supraterane si doua subsoluri, avand o suprafata inchiriabila pe etaj de 2.100 mp si este dotata cu 6 lifturi. Cladirea are prevazut un spatiu de inchiriat pe acoperis, ideal pentru conceptul foarte actual de "spatiu de relaxare" pentru angajatii unei corporatii sau pentru un skybar.GLA (suprafata inchiriabila totala) adauga doar 5% la NLA (suprafata neta inchiriabila), oferind cel mai bun raport calitate/pret fata de orice cladire de birouri din oras.

 

Posibilitatile de partitionare si utilizare a spatiului de birou ca spatiu deschis sau modular sunt, practic, nelimitate. Modularea functionala a fatadei si tavanului permite o schimbare foarte usoara si se adapteaza pentru nevoile viitoare ale fiecarui chirias. Suprafata dreptunghiulara pe etaj nu limiteaza designul spatiului de birouri si in plus, nici un spatiu nu este pierdut sau neutilizat.

 

“In cadrul acestui proiect, luam in calcul demararea unei faze de rezidential preconizata a incepe in perioada 2018-2019. In ceea ce priveste vecinii nostri, mai degraba decat constructii concurente, credem ca exista suficient potential de dezvoltare pentru a deservi cererea in crestere pentru aceasta zona.

  

The Light este plasat langa statia de metrou Politehnica, avand foarte bune conexiuni rutiere si mijloace de transport in comun, facilitati de retail si alte puncte de interes.

 

 Avem in vedere misiunea comuna a dezvoltatorilor in peisajul Bucurestiului, responsabili sa dezvolte cladiri sustenabile, armonioase, care aduc orasului valoare economica si sociala, nu construim speculativ, de dragul de a construi si inchiria”, a declarat conducerea societatii dezvoltatoare.

 

Conducerea River Development mai adauga: “In acest moment avem in plina desfasurare o dezvoltare de 26.600 mp birouri de clasa A (cladirile Paris si Berlin) dupa livrarea a 14.500 mp (cladirea Bruxelles) din proiectul Sema Office, situate langa statia de metrou Petrache Poenaru, planificate a fi livrate spre finalul anului 2017-mijlocul anului 2018. In perioada 2009-2017 am livrat cca 60.000 mp  GLA birouri si ne propunem in  perioada 2017-2019 sa livram circa 47.000 mp de birouri de clasa A pe piata dezvoltarilor din zona centru-vest a Bucurestiului, Semanatoarea-Politehnica.

 

Ca si in cadrul Sema City din zona Petrache Poenaru, proiectul The Light este o parte importanta a unei viziuni mai ample de a dezvolta proiecte reprezentative in apropierea Universitatii Politehnica din Bucuresti, intr-o zona verde. Localizarea ofera acces la diferite mijloace de transport in comun si facilitati, in timp ce designul asigura spatii de birouri flexibile care se potrivesc culturii si identitatii oricarei companii.

 

Forma primei cladiri The Light este expresia functionalitatii sale, fiind divizata in plan orizontal in trei volume distincte ce marcheaza zonele de “open space” si nucleul central. Volumul dinspre bulevard este ridicat, facand loc unui parter public, generos, care cuprinde un hol multifunctional si un posibil restaurant. Intrarea principala in cladire se va face prin holul amplasat pe latura de sud, inspre Bd. Iuliu Maniu. Fatada celor trei volume principale confera cladirii o prezenta distinctiva, reducand in acelasi timp consumul de energie si cerintele de mentenanta. Este modulata functional, alternand in alcatuire sticla clara cu sticla translucida.

 

Desi zona prezinta interes pentru companiile din domeniul IT, sunt multe domenii inca neexploate, in care tinerii romani pot excela, un exemplu fiind cel de Research & Development iar in cativa ani, prin lucrarile de infrastructura a metroului, nodul Eroilor va oferi acces unei zone intens populate din Drumul Taberei catre centru si catre toate celelalte zone din Bucuresti.

 

Gratie dotarilor, structurii cladirii, pozitionarii stradale si a imbunatatirilor de infrastructura precum noul pod Basarab care ofera acces din centru in maxim 15 minute, cladirea este pretabila pentru companii din toate domeniile, incepand de la companii de servicii profesionale, financiare, oil & gas, auto, farma, care doresc sa isi construiasca o imagine impunatoare, exclusivista. Prin compozitia simpla, clara si curata, cladirea are o vizibilitate foarte buna de pe unul dintre cele mai importante bulevarde din oras, bd. Iuliu Maniu.

 

Folosirea sticlei alternative, mata si clara, asigura o iluminare naturala foarte buna pentru spatiile de birouri de pe toate etajele, reducand in acelasi timp efectul de orbire si necesitatea unei raciri extinse. Aceasta solutie de fatada va reflecta un consum redus de energie pentru iluminat si aer conditionat.

 

In ceea ce priveste HVAC, cladirea a fost proiectata cu un sistem VRV mai sofisticat, opus solutiei clasice de racire / centrale termice. Acest sistem va asigura o reducere suplimentara a consumului de energie. Preocuparea pentru constructii verzi merge si in directia reducerii si gestionarii consumului de apa pentru intreaga cladire.

 

 “In 2 ani peisajul va fi de nerecunoscut si dorim sa oferim o noua destinatie zonei, care este insuficient dezvoltata comparativ cu zona Floreasca-Barbu Vacarescu de exemplu, in inima unei comunitati de tineri care pot fi atrasi de catre corporatii chiar din timpul facultatii, intr-un context care favorizeaza domeniul tehnic si inovatia. Romania nu poate opri exodul de forta de munca in strainatate, insa cu siguranta pe anii viitori, avand in vedere cresterea economica fara precedent, posibil ca tinerii sa ia in calcul oportunitatile din tara, iar noi cream premizele pentru companiile care doresc sa atraga acesti tineri specialisti”, concluzioneaza reprezentantii conducerii River Development.